Tietoa Salpatuulesta

Salpatuuli on osuuskunta, joka tuottaa jäsenilleen edullista sähköä tuulivoimalla. Salpatuuli on riippumaton ja jäsentensä omistama, jonka jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Suomessa sähköliittymän omistava henkilö tai toimiva yritys. 

Tavoitteemme on lisätä uusiutuvan energian saatavuutta ja lisätä päästöttömän tuulisähkön osuutta Suomen energiantuotannossa. Salpatuuli tarjoaa taloudellisia etuja jäsenilleen ja sijoittajille. Liittymällä Salpatuuli-osuuskuntaan tulet tuulivoimaloiden osaomistajaksi.  Tuotat itse sähkösi ja sähkösi on edullista myös tulevaisuudessa. Pysyvästi edullisen sähkön muodossa ja voitonjaossa se tarjoaa taloudellisia etuja jäsenilleen ja sijoittajille.  Salpatuuli tuottaa hyvää niin jäsenilleen kuin luonnolle. Kyseessä on harvinainen tilanne, jossa kaikki hyötyvät eikä luontoa riistetä.

Salpatuulen tarina ja missio

Salpatuuli osuuskunta sai alkunsa kesällä 2010 ideana tuulivoimaosuuskunnasta, johon kuka vain voisi liittyä. Salpatuulen perustajajäsenet varatuomari ja DI Matias Partanen ja  DI Kari Tuominen olivat jo pitkään pohtineet energia-alan yritystoimintaa uusiutuvan energian parissa. Alun perin ajatuksena olivat pienet tuulivoimalat ja aurinkopaneelit, joihin kaikilla olisi varaa. Tuotantotuen kohdistuminen vain suuriin voimalayksiköihin siirsi ajatukset tuulipuistoihin. Idea osuuskunnasta tuli Partaselta, joka soitti välittömästi Tuomiselle. Kehitystyö alkoi.  Jo alkutaipaleella kohdattiin paljon esteitä ja haasteita. Ulkomailla ja Ahvenanmaalla toimivien osuuskuntien toiminta kannusti ja hankkeeseen liittyi myös muita toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä. Osuuskunnan toimintamalli ja sähköntuotannon liiketoimintamalli valmistuivat Partasen diplomityön myötä vuonna 2012 ja samoihin aikoihin oli jo aloitettu ensimmäiset tuulimittaukset Päijät-Hämeessä. 

Salpatuulen tarkoituksena on tuottaa jäsenilleen edullista sähköä tuulivoimalla. Se on riippumaton ja jäsentensä omistama. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Suomessa asuva henkilö tai täällä toimiva yritys. Pyrkimyksenä on mahdollistaa pääsy uusiutuvaan energiaan ja lisätä tämän päästöttömän energiamuodon osuutta Suomen energiantuotannossa. Salpatuuli mahdollistaa kaikille pääsyn uusiutuvaan energiaan ja pyrkii muuttamaan energiantuotantoamme kestävän kehityksen suuntaan.